Haberler ve Duyurular

20 Şubat 2018 İngilizce Muafiyet Sınavı Duyurusu

ISTEP (ISTINYE ENGLISH PROFICIENCY EXAM)

Sınava Kimler Girebilir?
  • 2017-2018 Akademik yılı Bahar döneminde üniversitemize yatay geçiş yapan öğrencilerimiz.
  • Yabancı Diller Bölümümüz tarafından ilan edilecek olan listede bulunan öğrenciler.

Sınav Bilgisi:
  • İngilizce Yeterlilik Sınavı; Dinleme, Okuma ve Yazma bölümlerinden oluşmaktadır.

Dinleme 2 bölümden oluşur.
  • İlk bölümde öğrenciler önce soruları görür, daha sonra dinledikleri akademik metine göre eş zamanlı soruları cevaplarlar.
  • İkinci bölümde öğrenciler önce akademik bir metni dinleyip not alırlar, daha sonra soruları görürler ve cevaplarlar.
  • Toplam süre 1 saattir.

Okuma 2 bölümden oluşur.
  • İlk bölümde bir akademik okuma parçası ve soruları verilir. Soruların hızlı bir şekilde parçayı gözden geçirerek cevaplandırılması beklenir. Verilen süre 30 dakikadır.
  • İkinci bölümde başka bir akademik okuma parçası ve soruları dağıtılır. Soruların dikkatli bir şekilde parçayı tarayarak cevaplandırılması beklenir. Verilen süre 30 dakikadır.
  • Toplam süre 1 saattir.

Yazma tek bölümden oluşur.
  • 3 farklı konu verilir. Öğrencilerden, konulardan birini seçerek 250-300 kelimelik bir kompozisyon yazmaları beklenir.
  • Toplam süre 40 dakikadır.

Değerlendirme:
  • Listening 30, Reading 30, Writing 40 puan üzerinden değerlendirilir. 60 puan ve üzeri alan öğrenciler başarılı sayılır ve İngilizce dersinden muaf olurlar.

Önemli Notlar:
  • Toplam sınav süresi 2 saat 40 dakikadır.
  • Öğrencilerin kimlik kontrolü için beraberlerinde bir adet resimli kimlik (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport, öğrenci kimliği) bulundurmaları gerekmektedir.
  • Öğrencilerin sınav için beraberlerinde kurşun kalem ve silgi bulundurmaları gerekmektedir.
  • Öğrenciler, sınav salonlarında kendilerine verilen sıra numaralarına göre yerlerini alacaklardır.
  • Sınav saati, yeri ve sınava girmeye hak kazanan öğrenci listesi en geç 02 Şubat Cuma gününe kadar ilan edilecektir.

Topkapı Kampüsü

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü, Maltepe Mah., Edirne Çırpıcı Yolu, No.9 Zeytinburnu, İstanbul, 34010

Telefon (Koordinatörlük): 0850 283 61 69
Telefon (Akademik Ofis): 0850 283 69 46