02.10.2020 Tarihli Türkçe Yeterlilik Sınavı Sonuçları ve Türkçe Hazırlık Haftalık Ders Programı

Sevgili Öğrencilerimiz,

Aşağıdaki ekte 02.10.2020 tarihinde yapılan Türkçe Yeterlilik Sınavı’nın sonuçlarını bulabilirsiniz.

Bu sınava giremeyen öğrencilerimiz tugce.yildirim@istinye.edu.tr adresine 07.10.2020 saat 24.00’e kadar mail attıkları takdirde 09.10.2020 tarihinde yapılacak sınava girebileceklerdir.

Sınavla ilgili bilgileri https://foreignlanguages.istinye.edu.tr/announcements/announcement-international-students sayfasından sınavdan önce okumanız gerekmektedir.

Öğrenci listeleri sınavdan bir gün önce duyurular sayfasında yayınlanmaktadır.

• Aşağıdaki kriterlerden en az birini karşılayan öğrencilerimizin muaf sayılabilmeleri ve bölümlerine başlayabilmeleri için belgelerini öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir.

Türkçe Hazırlık Programı Muafiyet Şartları:
-Adayın yalnızca Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olması
- Adayın Mavi Kart Sahibi Olması
- Adayın Üniversitelerden Temin Edilen B2 Seviyesinde TÖMER Sertifikasına ya da B2 Seviyesinde Yunus Emre Enstitüsü Dil Yeterlilik Belgesine Sahip Olması
- Adayın lise eğitiminin tamamını Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Türkçe eğitim veren liselerde almış olması

TÜRKÇE HAZIRLIK HAFTALIK DERS PROGRAMI:
• Dersler Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 10:30'da başlamaktadır. Cuma günü ders yoktur.
• Dersler İstinye Üniversitesi ALMS sistemi üzerinden online olarak yapılacaktır.
• Derslerde A1 seviye İstanbul kitabı kullanılacaktır.