15 Eylül - Yeni Kayıt Uluslararası Öğrenciler İçin İngilizce Yeterlik Sınavı

*** For English, change the language setting on the right top of the website. ***

Sevgili uluslararası öğrenciler,

Yeni kayıt olan ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER için ISTEP (İstinye Üniversitesi İngilizce Yeterlilik Sınavı), 15 Eylül 2023 Cuma günü saat 13.00'te Vadi Kampüsü'nde bilgisayar laboratuvarlarında yapılacaktır. Kayıtlarını tamamlamış ancak henüz ISTEP sınavına girmemiş öğrenciler bu sınava girmelidir. Sınav gününden birkaç gün önce, sınavı almaya uygun öğrencilerin bir listesi ve sınava girecekleri laboratuvar kodları web sitesine yüklenecektir.

Öğrenciler sınavdan en az 15 dakika önce sınıflarında hazır olmalıdır. Lütfen kalem, silgi vb. sınav malzemelerini yanınızda getirmeyi unutmayınız. Sınav başlangıcında bir kimlik (Öğrenci Kartı, Nüfus Cüzdanı, Pasaport, Ehliyet vb.) ibraz etmeniz gerekmektedir.

Sınav tarihinde, önce okulda çevrimiçi Cambridge Yerleştirme Sınavına (CEPT Okuma ve Dinleme) gireceksiniz. Ardından, Akademik Yazma becerilerinizi kanıtlamak için bir yazma sınavına gireceksiniz. Yazma Sınavında bir giriş, iki gelişme ve bir sonuç olmak üzere en az dört paragraftan oluşan bir akademik makale yazmanız istenecektir. Makaleleriniz içerik, organizasyon, tutarlılık, kelime çeşitliliği ile doğruluğu, gramer çeşitliliği ile doğruluğu ve noktalama işaretlerine göre derecelendirilecektir. Lütfen sınav gününde her iki sınava da (CEPT ve Yazma) girdiğinizden emin olunuz. Yazma sınavına girmezseniz yazma puanınız 0 olarak hesaplanacaktır.

Sonuçlar https://yabancidiller.istinye.edu.tr/en/ web sitesinde açıklanacaktır. Başka sorularınız varsa lütfen sınav tarihinden önce foreignlanguages@istinye.edu.tr adresine e-posta gönderiniz.