Yabancı Diller Bölümü

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı İngilizce Yeterlik Sınavı (ISTEP) ve Yaz Dönemi Eğitimi Duyurusu

Bahar Dönemi Eğitimi ve Seviye Başarı Sınavı (LAT)

Sevgili Öğrencilerimiz,

Bildiğiniz üzere, üniversitemiz dahil ülkemizdeki tüm üniversiteler dünyayı etkileyen COVID-19 türü virüsün yol açtığı salgın nedeniyle Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) kararı doğrultusunda 18 Mart gününden itibaren uzaktan (online) eğitime geçiş yapmıştır. Bu sürede, İngilizce Hazırlık Birimi olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmış ve bugüne kadar hiçbir dersi eksik bırakmadan, ders izlencelerimizi günü gününe takip etmiş, ayrıca ara sınav dönemini verdiğimiz proje ödevleriyle tamamlamış bulunmaktayız.Bahar dönemi sonunda final dönemi proje ödevleriniz verildikten sonra, ara sınav proje ödevlerinizden, kitap raporlarınızdan, kelime aktivitelerinizden, devamsızlık ve final dönemi proje ödevlerinizden aldığınız notlarla seviyelerinizdeki başarı durumunuz belirlenecektir. 75 puan ve üstü ortalamayı alabilen öğrenciler seviyesinde başarılı sayılacaktır. Ayrıca bir SEVİYE BAŞARI SINAVI (LAT) yapılmayacaktır.


 

İngilizce Yeterlik Sınavı (ISTEP)
Hazırlık programını başarı ile tamamlamanın bir gereği olarak bahar döneminin sonunda, haziran ayında yapılan İngilizce Yeterlik Sınavı (ISTEP) ise, mevcut salgın nedeniyle, bu yıl 11 Ağustos 2020’de yüz yüze bir oturum sınavı olarak okulumuzda sınıf ortamında yapılacaktır. Seviye fark etmeksizin tüm öğrencilerimiz sınava katılabilecektir.Fakat, 11 Ağustos 2020’deki koşullar, yüz yüze oturum şeklinde sınav düzenlemeye uygun olmazsa, ISTEP online şekilde uygulanabilir. ISTEP’in tarihinde değişiklik yapılması ve Eylül’de düzenlenmesi de ihtimaller arasındadır. Lütfen web sitemizden duyurularımızı takip ediniz. Şu an için, 11 Ağustos’ta yüz yüze yapılacak şekilde planlanmıştır. Ayrıca, 25 Eylül 2020 tarihine kadar TOEFL IBT 75 puan (2 yıl geçmemiş) belgesini,e-posta yoluyla Yabancı Diller Bölümü’ne teslim eden öğrencilerimiz, hazırlık sınıfından muaf/başarılı sayılacaklardır. (IELTS belgesi YÖK kuralları gereği kabul edilmemektedir.)


 

Yaz Dönemi Eğitimi
Sınav gününe kadar sahip olduğunuz süreyi en iyi şekilde değerlendirmeniz gerektiğini düşünmekteyiz. Bu nedenle üniversitemiz, sınava hazırlık sürecinizi desteklemek için yaz döneminde “ISTEP Support Courses” adı altında, 29 Haziran-24 Temmuz tarihleri arasında yaz okulu açacaktır. Eğitim, ISTEP’in temel bölümleri olan okuma, yazma ve dinleme bölümleriyle ilgili pratiğe dayalı olacaktır. Yaz okulu ücretsizdir ve tüm hazırlık öğrencilerimize açıktır.
Eğitime katılacak öğrenciler, seviyelerine göre sınıflara ayrılacaklardır. Bahar dönemi sonunda seviyesinde başarısız olan öğrenciler, seviyesini tekrar edecek şekilde sınıflara yerleştirileceklerdir.
Dersler uzaktan eğitim şeklinde işlenecektir. Yüz yüze ders yapılmayacaktır. Yaz dönemi eğitimine katılmak zorunlu değildir, ancak devamlılığı sağlamak için öğretmenlerimiz yoklama alacaktır. Nitekim hedefinize ulaşıp gelecek dönem bölümünüze başlamak için derslere düzenli katılım ve sınıf içi/dışı alıştırmaları tamamlamak bir hayli önem arz etmektedir.

Sizleri çok özledik ve en kısa sürede sağlıklı bir şekilde okulumuzda buluşmayı umuyoruz.
Başarı ve sağlık dileklerimizle
İSÜ Yabancı Diller Bölümü