Eylül 2020 Sınav Takvimi-İngilizce Hazırlık Programı (Güncel)

Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı tarafından üniversitelere gönderilen 04.09.2020 tarihli tavsiye kararı doğrultusunda bölümümüz tarafından uygulanacak aşağıdaki sınavların çevrimiçi yapılması kararı alınmıştır.

11 Eylül 2020 – İngilizce Yeterlilik Sınavı (ISTEP) (Eski kayıtlı öğrenciler için) Sınava, 2018-2019 ve 2019-2020 akademik yılında İngilizce bir bölüme kayıt yaptıran ve ISTEP sınavında daha önce başarılı olamayan tüm öğrenciler katılma hakkına sahiptir. Sınav saat 10:00’da online olarak İstinye Üniversitesi ALMS sistemi ve ZOOM uygulaması üzerinden uygulanacaktır. Sınıf listeleri ve sınav uygulamasına yönelik bilgilendirmeler sınavdan önce internet sitemizden duyurulacaktır.

16 Eylül 2020 – Çevrimiçi Sınav Oryantasyon Uygulaması (Yeni kayıtlı öğrenciler için) 2020-2021 akademik yılında İngilizce bir bölüme kayıt yaptıran tüm öğrencilerin katılımı zorunludur. Bu uygulama ile öğrencilerimiz, İngilizce Düzey Belirleme ve İngilizce Yeterlilik (ISTEP) sınavlarında kullanılacak uygulamaları (ALMS ve ZOOM) deneyimleme imkanı bulacaklardır. Bu uygulamaya yönelik bilgilendirmeler sınavdan önce internet sitemizden duyurulacaktır.

22 Eylül 2020 – İngilizce Düzey Belirleme Sınavı (Yeni kayıtlı öğrenciler için) 2020-2021 akademik yılında İngilizce bir bölüme kayıt yaptıran tüm öğrencilerin İngilizce Düzey Belirleme Sınavına katılımı zorunludur. Sınav saat 11:00'da online olarak İstinye Üniversitesi ALMS sistemi ve ZOOM uygulaması üzerinden uygulanacaktır. Sınıf listeleri ve sınav uygulamasına yönelik bilgilendirmeler sınavdan önce internet sitemizden duyurulacaktır.

25 Eylül 2020 – İngilizce Yeterlilik Sınavı (ISTEP) (Yeni kayıtlı öğrenciler için) 2020-2021 akademik yılında İngilizce bir bölüme kayıt yaptıran, 22 Eylül’deki İngilizce Düzey Belirleme Sınavından 75 ve üzeri bir not alan öğrenciler bu sınava girmeye hak kazanacaktır. Sınav saat 10:00’da online olarak İstinye Üniversitesi ALMS sistemi ve ZOOM uygulaması üzerinden uygulanacaktır. Öğrenci ve sınıf listeleri ve sınav uygulamasına yönelik bilgilendirmeler sınavdan önce internet sitemizden duyurulacaktır.