İngilizce Hazırlık Ppogramı 2022-2023 Yaz Dönemi Duyurusu

Yaz Dönemi eğitimi İngilizce Hazırlık Programına kayıtlı tüm öğrenciler için ücretsizdir. Yaz Dönemi dersleri 19 Haziran - 11 Ağustos 2023 tarihleri arasında Blackboard (BB) platformu üzerinden online olarak yapılacaktır.

Bahar Döneminde Basic-R veya Mid seviyesinde eğitim alan öğrencilerimizin Yaz Dönemine kaydolmak için herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. Yaz Dönemi bu öğrencilerimize zorunlu olduğu için Yaz Dönemi ders listelerine ve BB sınıflarına isimleri otomatik olarak eklenecektir.

Bahar Döneminde Mid-R, High, High-R, Prof veya Prof+ düzeylerinde eğitim alan öğrencilerimiz için Yaz Dönemi eğitimi zorunlu değil, isteğe bağlıdır. Bu seviyelerden Yaz Dönemi eğitimine katılmak isteyen öğrencilerimizin yaz dönemi derslerine katılabilmeleri için, Yaz Dönemi Kayıt Formunu FLED HALL'daki 29 numaralı ofise gelerek doldurmaları ya da bu formun imzalı ve taranmış halini yabancidiller@istinye.edu.tr adresine e-posta olarak göndermeleri gerekmektedir. Formun en geç 14 Haziran 2023 mesai bitimine kadar imzalanıp gönderilmesi gerekmektedir. Daha geç yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Yaz Dönemi'ne devam eden tüm öğrencilerin (isteğe bağlı olarak okuyanlar dahil) Ağustos ayında ISTEP'e hak kazanabilmeleri için devamsızlıktan veya notlarından başarısız olmamaları gerekir. Diğer bir deyişle, Yaz Dönemi'nde devamsızlıktan veya notlardan başarısız olursanız, Ağustos'ta ISTEP'e giremezsiniz.

Yaz Dönemi derslerine (Bahar Dönemi’ndeki Mid-R, High, High-R, Prof veya Prof+ gruplarından) gönüllü olarak katılan öğrenciler, Yaz Dönemi devamsızlık ve değerlendirme kriterlerine de uymayı kabul ederler. Dolayısıyla ISTEP’e uygunluk durumları da bu kriterlere göre belirlenir.

Bahar Dönemi'nde Mid R, High, High-R, Prof veya Prof+ seviyesinde eğitim alıp Yaz Dönemi'ne katılmayan öğrenciler, Ağustos ayında herhangi bir kısıtlama olmaksızın ISTEP'e girebilirler.

Tüm seviyelerde hafta içi her gün altı ders yapılır. Yaz dönemi ders saatlerini aşağıda bulabilirsiniz:

09.30-10.15 1. Ders
10.15-10.20 Ara
10.20-11.05 2. Ders
11.05-11.10 Ara
11.10-12.00 3. Ders

12.00-13.00 Öğle Arası

13.00-13.45 4. Ders
13.45-13.50 Ara
13.50-14.35 5. Ders
14.35-14.40 Ara
14.40-15.30 6. Ders

Yaz Dönemi sınıf listeleri ve kullanacağınız kitaplar önümüzdeki hafta duyurulacaktır. Sınıf listeleri açıklanana kadar kitaplarınızı satın almayınız.

ISTEP, 18 Ağustos 2023 (Cuma) günü yapılacaktır.