Yeni Kayıtlı Uluslararası Öğrenciler için Türkçe Yeterlilik Sınavı Duyurusu

Sevgili Uluslararası Öğrenciler,

Üniversite eğitiminize başlamak için katılmanız gereken Türkçe Yeterlilik Sınavı bu dönemde SADECE üç kez yapılacaktır. Türkçe Hazırlık Programı'nda ya da bölümünüzde eğitiminize resmi olarak başlayabilmeniz için aşağıdaki tarihlerden birine katılmanız gerekmektedir. Ek sınavlar veya istisnalar olmayacaktır. Dolayısıyla, sınavlardan birini alamazsanız, Eylül ayına kadar beklemek zorunda kalacaksınız. Sınav yeri ve başlama saati gibi diğer detaylar her tarihten bir hafta önce duyurulacaktır. İşte bu dönemin sınav programı:

1. 12 Şubat 2024
  2. 5 Mart 2024
  3. 14 Mart 2024

Sorularınız için foreignlanguages@istinye.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

Dear International Students,

The Turkish Proficiency Exam, which you need to take to start your university education, will ONLY be held three times this semester. To officially start university, you must arrange your arrival to coincide with one of the following dates, either in the Turkish Preparatory Program or your department. No additional exams or exceptions will be granted. Therefore, if you fail to take one of the exams, you will have to wait until September. Other details such as exam location and start time will be announced one week before each date. Here is the exam schedule for this semester:

1. February 12, 2024
  2. March 5, 2024
  3. March 14, 2024

If you have any questions, you can send an e-mail to foreignlanguages@istinye.edu.tr